Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yıldönümünde Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Ahmet Necdet Sezer Kampüsü tören alanında gerçekleştirilen anma töreni, AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saat 09.05’te yapılan saygı duruşunun sonrasında İstiklal Marşı okundu. Törene AKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, enstitü müdürleri, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu ile uygulama ve araştırma merkez müdürlerinin yanı sıra AKÜ öğretim elemanları ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Aynı gün AKÜ Devlet Konservatuvarında  10 Kasım’da Atatürk’ün sevdiği türküler konseri gerçekleştirdi. Arş. Gör. Safiye Yağcı tarafından hazırlanan programa, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Programda Atatürk’ün Bursa’da geçirdiği son yemekten görüntüler belgesel tadında izlendi. Sonrasında ise Türk Halk Müziği öğrencileri tarafından 3 eser seslendirildi.

12 Kasım 2018, Pazartesi 439 kez görüntülendi