Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Bolvadin Kaymakamlığı, Bolvadin Belediye Başkanlığı ve Bolvadin Kent Konseyi ortaklığı ile düzenlenen Uluslararası Bolvadin Sempozyumu sona erdi.

AKÜ Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) Kırkgöz Kampüsünde gerçekleştirilen sempozyumun ikinci gününde; Bolvadin’de Pazarlama ve Halkla İlişkiler, Kalkınma ve Analiz, Din Adamları, Antik Dönem, Hayvancılık, Nüfus Hareketleri, Dini Hayat, Bolvadin ve Eber Gölü, Bolvadin Üzerine Tespitler, Bolvadin’de Yetişkin Eğitimi, Bolvadin ve İpek Yolu, 1700-1800 Arası Bolvadin, Bolvadin’de Toplumsal Hayat ve Din İlişkisi, Bolvadin ve Enerji Durumu, Cumhuriyet Döneminin İlk Yıllarında Bolvadin, Bolvadin ve Yeraltı Zenginliği, Bolvadin’in Değerleri ve Selçuklu Dönemi Bolvadin Oturumları yapıldı. Ayrıca eş zamanlı olarak Bolvadin’i anlatan 5 sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Gerçekleştirilen programların sonrasında yapılan değerlendirme toplantısında ise Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, AKÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Güler, AKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mirza Tokpınar, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Görkaş ve Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan yer aldı. Değerlendirme toplantısında sempozyumun geleceğine yönelik değerlendirmeler yapılarak, hazırlanacak olan tam metin kitapçığı konusunda yazarlar bilgilendirildi.

Toplantı sonrası Bolvadin’e özgü yerel yemeklerin sunumunun yapıldığı gala yemeğine ise Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, AKÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Şahabettin Yiğitbaşı, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özkan ve Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Bolvadin MYO Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, sempozyumun 32 oturumda gerçekleştiğini söyledi. Kayahan, “Sempozyum, uluslararası 57 farklı kurumdan 300 akademisyenin 140 bildiri sunumuyla gerçekleşti” dedi. Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan ise bir ilk olarak gerçekleştirilen Uluslararası Bolvadin Sempozyumunun amacına ulaştığını ve bundan sonraki süreçte de kültürel faaliyetlerin artarak devam edeceğini ifade etti. AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise AKÜ olarak ilçelerdeki MYO’ları önemsediklerini ve Bolvadin Kırkgöz kampüsünün de alt yapısıyla bu tip organizasyonlara hazır olduğunu söyledi. Sağbaş, “İlçeler arasında ilk defa böyle bir geniş katılımlı organizasyona ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” diye konuştu. Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal ise Bolvadin insanın zeki, araştırmacı bir kişiliğe sahip olduğunu ifade ederek sahip olduğu değerlerin pazarlanmasında, bu tip organizasyonların önemli yer teşkil ettiğini söyledi. Afyonkarahisar’ın kongre turizmi açısından önemli bir merkez haline geldiğini söyleyen Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın konuşmalarının ardından HOYEK halk oyunları ekibinin gösterisi ve AKÜ Devlet Konservatuarı sanatçılarının sunduğu müzik dinletisi ile gala yemeği sona erdi.

17 Ekim 2017, Salı 470 kez görüntülendi