Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına atanan 20 akademik personel için tanışma toplantısı düzenlendi.

AKÜ rektörlük binası senato salonunda düzenlenen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Karakaş ve Prof. Dr. İsa Sağbaş, Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aydoğan ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı İhsan Ceran katıldı.

Göreve yeni başlayan öğretim üyelerine yeni görevlerinde hayırlı olsun dileklerini ileten Rektör Solak, “Sizlerden güzel makaleler yazmanızı bekliyoruz. Bize, ülkenize, anabilim dalınıza, bölümünüze güzel katkılarda bulunmanızı bekliyoruz. Politikamız olan Afyon Kocatepe Üniversitesine yeni atanan öğretim üyelerine böyle bir dizüstü bilgisayar vererek eğitim faaliyetlerine başlamalarını istiyoruz” dedi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak 2011 yılından bu yana her atanan öğretim üyeleri için böyle çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Solak, “Ben 1980’li yıllarda lisansüstü eğitimimi tamamladım. İlk defa yarı otomatik bir daktilo aldığımda çocuklar gibi sevindiğimi hatırlıyorum. Böyle yarı otomatik düğmeye bastığınız zaman yazacağınız alan hemen kayıyordu.  Oralardan buraya geldik. Bizim dönemimizde bu çile vardı. Ama devletimiz güçlü, milletimiz güçlü. Bize bu imkân verildiyse biz de üniversite yönetimi olarak siz değerli öğretim üyelerimize baştan bunu verelim. Devletimizin güçlü olduğunun, üniversitemizin güçlü olduğunun işareti olarak böyle bir bilgisayar desteği vermek istedik” diye konuştu.

“8 yıldır bu jesti yapıyoruz”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise yeni başlayan öğretim üyelerine 8 yıldır bu jesti yaptıklarını söyledi. Karakaş, “Rektör Hocamın önderliğinde 8 yıldır arkadaşlarımıza bu jesti yapıyoruz. Bilgisayar, öğretim üyesinin bir parçası haline gelmiş durumda. Bizim beklentimiz mesleğin gerekliliği olarak üretim yapmanız, alanınıza katkıda bulunmanız. Bunlar bizim yapmamız gereken işler çünkü öğretim üyeliği kariyer bir meslek. Üretim yaptığınız sürece yükseliyorsunuz bu bir vesile olur” ifadelerini kullandı.

“Bilgisayarlar işimizi kolaylaştırıyor”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsa Sağbaş ise bilgisayarların öğretim üyelerinin işini kolaylaştırdığını ifade etti. Sağbaş, “Bir meslektaşımız çocuğunu acile götürmüş yanında da laptopu varmış çocuğu serum alırken bir taraftan da yazılarını yazmış bizim mesleğimiz böyle bir meslek. Laptoplar işimizi kolaylaştırıyor. Yine akademik teşvik yönetmeliği var, benim alanıma giren bir konu. Bu akademik teşvik kapsamında öğretim üyeleri ek gelir elde edebiliyor. Ocak ayında başvuruları tekrar alacağız. 2018 yılında yaptığınız yayınlar, atıflar gibi konularda. Bu laptoplarla da 2019 yılında kitap, makale yazarsınız diye umut ediyorum” dedi.

Toplantı, dizüstü bilgisayarlar ile harici belleklerin dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

12 Aralık 2018, Çarşamba 475 kez görüntülendi