Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 12 Mart 2017 tarihinde yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü tarafından “Sınav Güvenlik Koordinasyon Kurulu” (SGKK) toplantısı yapıldı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın makamında düzenlenen toplantıya Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Dr. Adem Uslu, Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Nüfus Müdürü İlhan Eser ve ÖSYM İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Mutlu katıldı.

Toplantıda 2017 YGS sınavının yapılacağı binalarda güvenliğin sağlanması, bu yönde alınacak tedbirler, il sınav merkezlerinde sınav öncesi ve sonrasında alınacak tedbirlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca toplantıda adayların sınav binalarına ulaşımı, soruların sınav binalarına nakli gibi konular da ele alındı.

İl Nüfus Müdürlüğünden alınan belgeler kimlik yerine geçecek

Toplantıda uygulamaya giren yeni kimlik kartları nedeniyle bir mağduriyet yaşanmaması için bu konuda ÖSYM başkanlığının 22 Şubat 2017 tarihli duyurusuna istinaden sınava girecek kişiler İl Nüfus Müdürlüğünden alabilecekleri “Geçici Kimlik Belgesi veya Kimlik Kartı Talep Belgesi” ile de sınava girebilecek.

ÖSYM İl Sınav Merkezi Koordinatörlüğünden yapılan açıklamaya göre 160 dakika sürecek olan sınav saat 10.00’da başlayacak. Adaylar sınav binalarına 08.45’de alınmaya başlayacak. Adaylar binaya en geç 09.45 te girebilecekler. Adaylar sınava girecekleri salona en geç saat 10.00’da girebilecek. Saat 09.45’te bina giriş kapıları kapatılacak ve tüm adaylar için sınav 10.00’da başlayacak. Afyonkarahisar’da toplam 51 binada yapılacak olan YGS’ye 15 bin 520 kişi girecek.

03 Mart 2017, Cuma 428 kez görüntülendi