Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü Müzik Anasanat Dalı tarafından “Müzik Bilimi” temalı konferans ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında bahar yarılı misafirleri ise Cemal Ünlü ve Dr. Öğretim Üyesi Recep Uslu oldu. Müzik Bilimi teması üzerine gerçekleştirilen etkinliklerde Dr. Öğretim Üyesi Recep Uslu “Sistematik Müzikoloji ve Türk Müziği”, Cemal Ünlü ise “Ses Kayıt Cihazları Müziğin Hizmetinde” adlı konferanslarını sundu.

Konferans öncesi konuşan ve bilim insanlarının uzmanlık alanlarında bilgi ve deneyimlerinin aktarmasının önemine değinen AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen, “Değerli bilim insanlarının uzmanlık alanlarında bilgi ve deneyimlerini genç akademisyen adayları ile paylaşmaları, yeni ve özgün çalışmalara yön vermeleri en önemlisi konservatuvarımızın gelenek ve göreneğine katkıda bulunmaları bu etkinliklerin amaçları arasındadır” dedi.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında; Prof. Dr. Cihat Aşkın, Prof. Dr. Fırat Kutluk, Prof. Dr. Cihat Işıkhan, Doç. Dr. Zafer Kurtaslan, Doç. Dr. Ali Erim, Doç. Dr. Abdullah Akad konservatuvar ailesi ile  buluşmuş ve deneyimlerini paylaşmışlardı.

04 Mart 2019, Pazartesi 402 kez görüntülendi