Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Çocuk Orkestrası üyelerinden Duru Ceren Ekici’nin Solo Keman Konseri Sahneli Derslikte gerçekleştirildi.

Hem Batı hem de Türk eserlerine yer verilen konsere konservatuvar eğitimcilerinin yanı sıra sanatseverler katıldı.

Duru Ceren Ekici kimdir?

Afyon Kocatepe Üniversitesi Çocuk Orkestrası üyelerinden olan Duru; 2009 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. İlkokul eğitimini Kadaifçioğlu İlkokulunda tamamladı. 2014 Eylül ayında henüz ana sınıfında iken keman ile tanıştı. Özel dersler ile başlayan keman eğitiminin ilk konserini AKÜ Devlet Konservatuvarının düzenlediği Amatör Çalgıcılar Festivalinde verdi. 2015 yılı Eylül ayında Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesine dahil oldu. Düzenli olarak gerçekleşen konserler, başta Cihat Aşkın olmak üzere çok değerli hocalar ile gerçekleşen masterclass eğitimleri, solfej-teori dersleri, toplantılar, dinleti ve söyleşiler ile çok küçük yaşta çok değerli tecrübeler kazandı. 2016 yılında Prof. Dr. Emel Funda Türkmen yönetimindeki Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çocuk Korosunda korist olarak yer aldı. Keman eğitimini, proje kapsamında Prof. Dr. Uğur Türkmen, Filiz Yıldız ve Gülşah Tazegül ile sürdürmektedir. Konservatuvarın düzenlediği birçok etkinlikte aktif olarak görev alan Duru il içi ve il dışı birçok yerde konser vermiştir. Halen müzik eğitimine Afyon Kocatepe Üniversitesi Çocuk Orkestrası ve AKÜ Çoksesli Çocuk Korosu üyesi olarak devam etmektedir. Duru, Kocatepe Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi olarak eğitim öğretim hayatını sürdürmektedir.

09 Ekim 2019, Çarşamba 422 kez görüntülendi