Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi işbirliğinde, Afyonkarahisar 1. Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali Ahmet Şemseddin Karahisari (AŞK) Kültür ve Sanat Günleri başladı.

Zafer Meydanında başlayan etkinliğin açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın ile birlikte Afyonkarahisar il ve ilçe protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Afyonkarahisar’ın ilçelerinin ve çevre illerin stantlarının yer aldığı sergide AKÜ; Güzel Sanatlar Fakültesi, Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile temsil edildi.

AKÜ Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Letife Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın’a sergilenen eserler hakkında bilgiler verdi. Festival kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Sultan Sökmen’in “Doğaya Dokunuş” isimli kişisel sergisi, Yaşam Boyu Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde dekoratif tablo eğitimi alan Nihal Şatır’ın kişisel sergisi ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Şeyda Algaç’ın eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Edebiyat Topluluğu öğrencilerinin 40 eserinin yer aldığı sergide ise Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cüneyt Akın, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Yalçın’a sergide yer alan eserler ile ilgili bilgiler verdi. Edebiyat Topluluğu Akademik Danışmanı Arş. Gör. Adnan Yıldız ise sergilenen eserlerde başta Göktürkler olmak üzere Orta Asya Türk Devletleri, Selçuklu Devleti ve Osmanlı Devletinin izlerinin yer aldığını kaydetti. Yıldız, “Eserlerin bir bölümü, Göktürk harfleri ile keçe üzerine yaptığımız eserler. Keçe kursunun hocalığını Gülenay Yalçınkaya yaptı. Kendisi ‘Yaşayan İnsan Mirası’ olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenmiş birisi kendisi. Onun önderliğinde, Göktürk harflerini Afyonkarahisar teması ile birleştirmeye çalıştık. Bunun yanında, sergide Selçuklu ve Osmanlı dönemini kapsayan eserler yer almakta. Ayrıca özerk veya tam bağımsız 11 tane Türk devletinin ebru sanatı ile yapılmış bayrakları sergide yer alıyor. Bununla beraber hat sanatı, kaligrafi ve ebru sanatının yer aldığı eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunduk” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında ayrıca AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından Türk Sanat Müziği icrası gerçekleştirildi.

11 Ekim 2019, Cuma 421 kez görüntülendi