Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 1. Sınıf Öğrencisi Emine Erduru’nun, elim bir trafik kazası sonucu, hayatını kaybettiği kaza yerine AKÜ Yönetimi ve öğrenciler tarafından kırmızı karanfiller bırakıldı.

Anma etkinliğine AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel ile AKÜ personeli ve öğrenciler katıldı.

Kaza yerine karanfil bırakmadan önce kısa bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite yönetiminin farkındalık oluşturmak adına kazanın yaşandığı yere karanfil bıraktığını ve bu olayı kamuoyuna duyurmak için toplandıklarını ifade etti. Karakaş, şunları kaydetti:

“Burada elim bir kaza gerçekleşti. Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı öğrencilerimizden, yeni eğitim öğretim hayatına başlamış, 2 haftalık bir öğrencimiz vefat etti. Vefat eden öğrencimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Turizm Fakültesine kayıtlı diğer bir öğrencimiz de yaralandı, ona da acil şifalar diliyoruz. Bir daha burada böyle elim bir kazanın yaşanmaması adına, öğrencilerimizin ve üniversite yönetimimizin farkındalık oluşturması anlamında, kazanın olduğu yere karanfil bırakma ve bu olayı kamuoyuna duyurma adına buradayız. Bu anlamda Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz’ın ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek’in çeşitli girişimlerinin olduğunu belirtmek istiyorum. Aynı zamanda Afyonkarahisar Milletvekilimiz ve Eski Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu, dün itibariyle Ulaştırma Bakanı ile görüşme yaptı. Bizatihi konu bu kavşak idi. Battıçıktı yapılması yönünde bir talebi iletti. Biz de daha önce Karayolları Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğüne yazmış olduğumuz yazıları dosya olarak kendisine ilettik. Bu yönde hem üniversitemizin hem valiliğimizin hem belediyemizin hem de siyasilerimizin girişimleri var, inşallah bu girişimler sonuçlanır. Bir daha içimizden bir parça koparan bu tür elim olayları yaşamayız.”

Öğrenciler tarafından yapılan basın açıklaması:

“Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 1. Sınıfta okuyan öğrenci arkadaşımız Emine Erduru, geçen hafta Ahmet Necdet Sezer Kampüsünde geçirdiği elim bir trafik kazası sonucunda hayatını kaybetmiştir. Emine’yi kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Acımız çok büyük, başımız sağ olsun. Ne yazık ki bu kaza ilk değil, daha önce de aynı kavşakta çok sayıda kaza meydana gelmiş, can kayıpları ve yaralanmalar yaşanmıştır. Bu acı olayın tekrarlanmaması hepimizin dileğidir. Bu kapsamda yetkililerin gerekli önlemleri bir an önce alması, yeni acıların yaşanmaması en büyük temennimizdir. Buradan ailesine ve arkadaşlarına tekrar başsağlığı diliyoruz. Aynı kazada yaralanan ve tedavi süreci devam eden Cennet Alkan’a da acil şifalar diliyor ve en kısa sürede sağlığına kavuşarak aramıza katılmasını bekliyoruz.”

Kaza yerine karanfiller bırakıldıktan sonra anma etkinliği sona erdi.

11 Ekim 2019, Cuma 1649 kez görüntülendi