Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından sergi açılışı yapıldı.

“Dünya Mimarlar Günü” etkinlikleri kapsamında, 8 Ekim 2019 tarihinde Afyonkarahisar Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile GSF İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü işbirliğinde Taş Medrese’de açılan ve “Afyonkarahisar Tarihi Kent Merkezi Sokak Tasarımı Projeleri”nin yer aldığı sergi, GSF İç Mimarlık ve Temel Eğitim Bölümleri sergi alanında da sanatseverlerinin beğenisine sunuldu.

Afyonkarahisar Tarihi Kent Merkezi Sokak Tasarımı Projesi hakkında

Afyonkarahisar Tarihi Kent Merkezi Sokak Tasarımları Projesine, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. ve 4. sınıf öğrencileri katıldı. Yaklaşık bir ay süren çalışma dönemi sonunda sokaklara dair konsept tasarımlar yapıldı.

Taş Medrese’de açılan ve 15 Ekim 2019 tarihi itibariyle de AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde yer alan sergide, Afyonkarahisar Tarihi Kent Merkezinde yer alan beş sokağın belirlenen konseptlere (sanat sokağı, kültür sokağı, gençlik sokağı, mobil sokak, yemek sokağı) göre hazırlanan projeleri, ayrı ayrı hazırlanan analiz, sentez ve öneri paftaları yer aldı.

AKÜ GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fevzi Nuri Kara, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ş. Ebru Okuyucu ile öğretim elemanlarının ve öğrencilerin katılımıyla açılışı yapılan sergideki tasarımlar, 22 Ekim 2019 tarihine kadar sergilenecek.

16 Ekim 2019, Çarşamba 478 kez görüntülendi