Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Türk Seramik Derneği tarafından, 14-16 Ekim 2019 tarihlerinde ortaklaşa düzenlenen “10. Uluslararası Katılımlı Seramik Kongresi” kapsamında AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğretim elemanlarının da eserlerinin yer aldığı “Toprağa Saygı” adlı seramik sergisi açıldı.

Afyon İkbal Otelde yer alan serginin açılış törene, Türk Seramik Derneği (TSD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Alpagut Kara, Türk Seramik Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Mercan, TSD Başkan Yardımcısı ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Taner Kavas ile TSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Mutlu Başkaya’nın yanı sıra sanatçılar ve kongre katılımcıları katıldı.

AKÜ GSF Seramik Bölümü öğretim elemanları A. Baha Örken, Canan Gürel Ak, Hakan Ergun, Hakan Pekyaman, Hasan Şahbaz, Kamuran Ak ve S. Veysel Özel’in de birer eseriyle yer aldığı serginin dijital kataloğuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://serkon2019.org/wp-content/uploads/2019/10/Topraga_sayg%C4%B1_katalog_yuksekboyutu.pdf

Kongre kapsamında ayrıca AKÜ GSF Seramik Bölümü Öğr. Grv. Hasan Şahbaz, davetli konuşmacı olarak katıldığı oturumda “Türk Seramik Sanatı ve Eğitimi; Değişimler, Eleştiriler, Öneriler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

16 Ekim 2019, Çarşamba 391 kez görüntülendi