Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin Meslek Yüksekokulunun (MYO) proje partneri olduğu “Wireless Up!” isimli Avrupa Birliği projesi sona erdi.

Almanya’nın Nürnberg şehrinde yapılan proje final toplantısına AKÜ adına Proje Koordinatörü Prof. Dr. Cantürk Kayahan, Bolvadin MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci, Proje Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Fatih Bıyıklı ile öğrenciler Şeref İlarslan, Eren Kıvırcık ve Mehmet Akalan katıldı.

Türkiye ile birlikte Almanya, Hırvatistan, Slovenya ve Çekya’nın partner olarak yer aldığı proje ile ilgili konuşan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Cantürk Kayahan, uluslararası faaliyetlerin üniversitelerin rekabet düzeylerine önemli katkı yaptığını belirtti. Kayahan, “Gerek akademik personelin gerekse de öğrencilerin kişisel gelişimleri açısından çok önemli bir proje. Proje ekibi olarak 2 yıldır uyum içerisinde hareket ediyoruz. Ülke ziyaretleri, proje doküman hazırlıkları ve uygulamalarının yanında, belli aralıklarla Skype toplantıları gerçekleştirdik. Mesleki eğitim, günümüzde  daha önemli hale geldi. Düzenlenen mesleki eğitimler ile öğrenciler yeni döneme daha hazır hale gelecek ve kariyer planlamalarını da bu doğrultuda şekillendirecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bolvadin MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci ise kurum olarak böyle bir projenin parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını, proje ekinine ise gösterdikleri özverili çalışma için teşekkür ettiğini ve ilerleyen yıllarda da yeni projelerde bulunmak istediklerini belirtti.

16 Ekim 2019, Çarşamba 417 kez görüntülendi