Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ile Oleksandr Dovzhenko Hlukhiv Ulusal Pedagoji Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Ukrayna Oleksandr Dovzhenko Hlukhiv Ulusal Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oleksandr Kurok ve eşi Prof. Dr. Vira Kurok, Oleksandr Dovzhenko Hlukhiv Ulusal Pedagoji Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Olena Melnyk, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.  Ziyaret kapsamında AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, AKÜ Teknoloji Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Erol, Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM) Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir ve Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Fatih Güngör ve Dr. Öğr. Üyesi Günnur Peşmen ile bir araya gelen heyet, ikili iş birliğinin artırılması ve ortaklaşa yürütülebilecek çalışmalara ilişkin konuları ele aldı.

İki üniversite arasında iş birliği protokolü imzalandı

Üniversiteler arası iş birliği protokolünün yanında, 2024 yılına kadar geçerli bir Mevlâna Değişim Programı Protokolü de imzalandı. Protokollerle iki ülke arasında müşterek araştırma ve ders etkinlikleri gerçekleştirmelerini hedeflenirken, ikili görüşmelerde personel ve öğrenci hareketliliklerinin gerçekleştirilmesi, ortak akademik etkinlikler düzenlenmesi, ortak araştırma projeleri yürütülmesi ve bilgi paylaşımı gibi hususlar da değerlendirildi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın talimatları doğrultusunda ortak Erasmus+ kapasite geliştirme projeleri yazılması ve ortak lisansüstü programlar açma konusunda çeşitli müzakerelerin yapıldığı görüşme sonrasında Ukraynalı heyet, müzakereler kapsamında Eğitim Fakültesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen ziyarette Eğitim Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel ve anabilim dallarından öğretim üyeleriyle var olan ilişkilerin geliştirilmesi adına müzakerelerde bulunuldu ve fakülte hakkında bilgiler alındı.  Özellikle STEM ve Kodlama üzerine projeler gerçekleştirilebileceği noktasında anlaşıldı. Ayrıca Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Fişne’yi ziyaret eden heyet, Sandıklı’da gerçekleşecek ortak bir Erasmus+ projesi başvurusu hazırlama konusunda atılacak adımları tartıştı.

17 Ekim 2019, Perşembe 486 kez görüntülendi