Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesi tarafından Kodlama Haftası (Europe Code Week) kapsamında kodlama etkinliklerini içeren sergi düzenledi.

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü öğrencileri, “Öğretmen Adayları Kodluyor” ismini taşıyan ve kendi tasarladıkları kodlama etkinliklerini sundu. Bilgisayarsız kodlama, mobil uygulamalarla kodlama ve sanal gerçeklik uygulamalarını da içeren sergiye çeşitli bölümlerden öğrenciler katılarak kodlama deneyimi yaşadı.

Etkinlik öncesi konuşma yapan Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Özdinç, üreten bir topluma geçişte kodlamanın önemli olduğunu ve bu eğitimin küçük yaşlardan itibaren verilebileceğini kaydetti. Özdinç, “Kodlama eğitimi süreci, bilişim teknolojileri öğretmenlerinin diğer branş öğretmenleri ile işbirliği halinde özenle tasarlanması gereken bir süreç. Aksi takdirde çocuklarımız teknolojinin olumsuz etkilerine maruz bırakılabilir. Bu nedenle kodlama eğitimi konusunda tüm öğretmen adaylarının bilgilenmesi önemli” dedi.

Etkinliğe Eğitim Fakültesi öğretim elemanları, öğrenciler ve Erasmus programı kapsamında AKÜ’yü ziyarete gelen Ukraynalı öğretim üyeleri katıldı.

17 Ekim 2019, Perşembe 587 kez görüntülendi