Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi tarafından iki farklı etkinlik gerçekleştirildi.

Akademik oryantasyon dersi kapsamında Turizm Rehberliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özcan Zorlu nezaretinde Turizm Fakültesi öğrencilerine yönelik Frig Vadisi gezisi düzenlendi. Frig Vadisinde Ayazini, Yılantaş, Aslantaş, Maltaş, Yunus Emre Tekkesi, Memeç Kayalıkları, Döğer Kasabasında yer alan Kervansaray gezildi. Toplam 100 öğrencinin katıldığı gezi sayesinde öğrenciler Afyonkarahisar’ın kültürel, doğal ve tarihi yerlerini de tanıma imkânı buldu. Doç. Dr. Özcan Zorlu ve Arş. Gör. Ali Kabakulak gezi boyunca öğrencilere refakat etti.

Gerçekleştirilen ikinci etkinlikte ise Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri “Mutfakta Bilim Var” Gastronomi Festivaline katıldı. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından Gölbaşı Kampüsünde düzenlenen festivale Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. Mustafa Sandıkcı, Öğr. Gör. Osman Kazancı ile Arş. Gör. Asilhan Semih Mutlu ve Turizm İşletmeciliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Gonca Kılıç ile öğrenciler katıldı. Akademisyenleri ve gastronomi alanındaki profesyonelleri bir araya getiren festivalde tanıtım stantları ziyaret edilerek, workshoplara ve seminerlere katılım sağlandı.

17 Ekim 2019, Perşembe 418 kez görüntülendi