Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı İl Sınav Koordinatörlüğünde devir teslim töreni yapıldı.

ÖSYM Sınav Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir’in katıldığı devir teslim töreninde Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Mutlu, “İl Sınav Koordinatörü” görevini Emirdağ Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a devrederken, İl Sınav Koordinatör Yardımcısı görevine ise Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Ayhan Koyuncu getirildi.

“Çalışma arkadaşlarımdan ayrılmak burukluk yaratıyor”

Görevini 8 yılı aşkın süredir yürüttüğünü ve güzel anılara sahip olarak devrettiğini kaydeden Prof. Dr. İbrahim Mutlu, yeni görevinde Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a başarılar diledi. Prof. Dr. Mutlu, “Burada görev yapan arkadaşlarımız ile bir ekip olduk, kardeş olduk, akraba olduk. Birbirimize hukukumuz geçti. Bu masadan ayrılmak aslında çok maddi şeyler. Ancak çalışma arkadaşlarımızdan ayrılmak, hafiften burukluk yaratıyor. Sizlere arkadaşlarımızı emanet ediyoruz, bizim gözümüzü arkada bırakmadılar, sizin gözünüzü de arkada bırakmazlar. Çok emekleri geçti bu arkadaşlarımızın. Gece, gündüz, hafta sonu demeden çalıştılar. Allah size de hayırlı çalışmalar nasip etsin, hayırlı olsun” diye konuştu.

“Umarım biz de sizin gibi layığıyla bu görevi bizden sonraki arkadaşlara devredebiliriz”

ÖSYM İl Sınav Koordinatörü görevini yürütecek olan Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız ise görevi kendisine tebliğ eden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’e teşekkür etti. Prof. Dr. Yıldız, “İnşallah bu görevi yaparken, bizler de Sayın İbrahim Hocam ve ekibi gibi başarılı oluruz ve Allah bizi bu görevi yaparken mahcup etmez inşallah. Bu görevi en iyi şekilde yerine getiren Sayın Hocam ve ekibine teşekkür ediyorum. Sayın Hocam ve ekibinin kurmuş olduğu sistemi, değişen ve gelişen sınav kurallarına göre güncelleyerek devam ettirme gayreti içerisinde olacağız. Umarım biz de sizin gibi layığıyla, bizden sonra görevi alacak arkadaşlara devredebiliriz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de örnek olacak güzel uygulamalar yapıldı

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ise sınav organizasyonlarının büyük bir vebale sahip olduğunu belirtti. AKÜ’nün ÖSYM İl Sınav Koordinatörlüğü görevini layığıyla yerine getirdiğinin altını çizen Prof. Dr. Özdemir, “Sınav organizasyonu, büyük vebale sahip bir iş. Çünkü aynı anda bin kişiye, 10 bin kişiye hatta 40 bin kişiye birden sınav yapıyoruz. Bu çocukların tüm Türkiye’deki diğer adaylar ile bir yarışı söz konusu. Eğer sınav organizasyonundan kaynaklanan nedenle bu çocuklardan birisi bir soruyu atlarsa, çok büyük kaybı olabiliyor. Ya da bir tanesine iltimas geçilse hepsinin hakkına girilmiş olur. Bu açıdan büyük bir sorumluluğumuz var. Bu açıdan şimdiye kadar İbrahim Hocam ve ekibi çok güzel işler yaptılar. Allah razı olsun, yüzümüzü ak ettiler. Türkiye’de örnek olacak güzel uygulamalar yaptılar, sistemin içerisinde kalarak” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. İbrahim Mutlu, görevini Prof. Dr. Mustafa Kemal Yıldız’a devretti.

24 Ekim 2019, Perşembe 1259 kez görüntülendi