Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına atanan 10 akademik personel için tanışma toplantısı düzenlendi.

AKÜ Rektörlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Genel Sekreter İhsan Ceran ve İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit katıldı.

Toplantıda konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon Kocatepe Üniversitesinin geleneği olarak yeni atanan öğretim üyelerine dizüstü bilgisayar dağıttıklarını ifade etti.  Afyon Kocatepe Üniversitesine yeni atanan akademisyenlere daha güzel çalışma yapmaları ve üniversitenin yayın sürecine katkıda bulunmaları için dizüstü bilgisayar hediye ettiklerini söyleyen Karakaş, “Bu dizüstü bilgisayarlar, devletin hediyesi ve devletin hediyesi demek demirbaş demektir. Kullanımınıza veriliyor ama sizlere zimmetleniyor. Burada olduğunuz sürece kullanımı size ait” dedi.

Üniversitelerin 3 misyonu var

Üniversitelerin sadece eğitim öğretim misyonu olmadığını, aynı zamanda araştırma-geliştirme ve topluma hizmet misyonlarının da olduğunu belirten Karakaş, şunları kaydetti:

“Biz bu misyonların tümünü önemsiyoruz. Üçü de yerine getirildiği zaman, üniversite görevini yerine getirmiştir. Akademisyen bu üç görevden de sorumludur. Bunları yerine getirdiğimizde akademisyen kimliğine bütünüyle sahip oluruz. Hem eğitim öğretimde meslek adamı yetiştirme, hem araştırma geliştirme alanımızla ilgili yenilikler ortaya koyma ve aynı zamanda topluma hizmet konuları çok önemlidir. Hepimizin branşının toplumda bir karşılığı var. Bunun yerine getirilmesi bir misyon olarak üniversitelere yüklenmiş. Nasıl ki öğrencilere ‘sadece öğrenme yaşantısı ile üniversiteli olmazsınız, aynı zamanda kültürel yaşantı ve sosyal yaşantı da olmalı’ diyorsak, akademisyen için de bu 3 misyon olmazsa olmazdır. Akademisyen bu misyonları yerine getirdiğinde üniversite misyonunu yerine getirmiş oluyor. Çünkü akademisyen üniversitenin en temel aktörüdür. Başka aktörleri de var ama temel olan bu saydığımız üç misyonu da yerine getirecek kişidir.”

Toplantı, dizüstü bilgisayarların dağıtılmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

16 Haziran 2020, Salı 1476 kez görüntülendi