Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) birlikte düzenlediği “Ulusal Bilim Vakfı (National Science Foundation-NSF) İkili İş Birliği Destek Programı” bilgilendirme toplantısı çevrim içi gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfun Uygunoğlu’nun yaptığı toplantıya TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Murat Tıltak konuşmacı olarak katıldı.

Bilimsel Programlar Uzmanı Murat Tıltak, NSF ikili iş birliği hakkında bilgiler vererek programın amacının TÜBİTAK ile ABD Ulusal Bilim Vakfı (NSF) arasındaki iş birliği çerçevesinde Türk ve ABD’li bilim insanları arasında ortak projeleri desteklemek olduğunu dile getirdi. TÜBİTAK-NSF iş birliği projelerine yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra talep edilmesi durumunda TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebildiğini belirten Tıltak; program kapsamında biyoloji, bilgi teknolojileri, coğrafi bilimler, eğitim ve insan kaynakları, mühendislik, çevresel araştırmalar ve eğitim, sosyal, davranışsal ve iktisadi bilimler, fizik, matematik alanlarında projeler yapılabileceğini ifade etti. İlgili alanlarda yüksek nitelikli araştırma projeleri üstünden karşı ülke araştırmacılarıyla iş birliği yapılırken sanayiden de bir ortaklığın bu iş birliğine dâhil olabileceğini bildiren Tıltak, iş birliği yapılacak araştırmacıların kendi ülkelerinden destek almış olmaları şartı olduğunu belirterek projeye başvuru şartlarını, proje ekibi ve proje süresi hakkında da bilgiler verdi.

Katılımcıların soruları cevaplandırıldıktan sonra teşekkür belgesi sunuldu ve toplantı sona erdi.

04 Aralık 2020, Cuma 439 kez görüntülendi