Son 15 yılda bin 558 öğrencisini öğrenim veya staj kapsamında Avrupa ülkelerine gönderen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi (UİM), 2021-2027 yılları arasında Erasmus+ Programını yürütmeye hak kazandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ UİM Müdürü Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi 2005 yılından beri Erasmus+ KA103 Değişim Programı’nı başarıyla yürüttüğünü belirtti. Demir, “Bu kapsamda günümüze kadar bin 558 öğrenci Avrupa ülkelerinde öğrenim ve staj faaliyetlerinde yer aldı. 120 öğrenci ise Avrupa ülkelerinden AKÜ’ye öğrenim görmeye geldi” dedi. Demir, UİM bünyesinde sadece AB ülkeleri ile değil başlatılan sene “Erasmus+ KA107 programı ile Avrupa dışı ülkelerle de öğrenci ve personel gönderdiklerini ve kabul ettiklerini kaydederek, “Avrupa ülkeleriyle yapılan bu değişimlere ek olarak AKÜ 2015 yılından beri her sene “Erasmus+ KA107 Uluslararası Kredi Hareketliliği” kapsamında Avrupa dışı ülkelerle de hibe alarak değişim faaliyetlerini sürdürmektedir. Mevcut durumda Erasmus kapsamında Avrupa ülkeleriyle 117 anlaşma, Avrupa dışı ülkelerle de 43 anlaşma imzalandı. Bütün bu faaliyetlere ek olarak AKÜ 2014 yılından beri üç KA202 projesi, iki de KA203 projesini başarıyla tamamlamış, bölgedeki farklı üniversitelerle iş birliği yaparak üç farklı staj konsorsiyumunu yürütmüştür” ifadelerini kullandı.

Demir, sürece dair şu bilgileri paylaştı:

“Erasmus Charter for Higher Education (ECHE)” Belgesi; Avrupa Komisyonu, Eğitim, Görsel, İşitsel ve Kültür Yürütme Ajansı tarafından Erasmus programını yürütme konusunda yetkili görülen üniversitelere Erasmus+ programına ait belirli yılları kapsayacak şekilde verilmektedir. Afyon Kocatepe Üniversitesi 26 Mayıs 2020 tarihinde Avrupa Komisyonu’na yaptığı başvuru, programı yürütmekteki başarıları göz önüne alındığında ve ilgili değerlendirme raporunda tam puan almasıyla, ECHE belgesini  2021-2027 yıllarını kapsayacak şekilde verilmesi uygun bulundu. Bu belge ile Afyon Kocatepe Üniversitesi bu yıllar arasında da Erasmus programını hem Avrupa ülkeleriyle hem de Avrupa dışı ülkeler değişim faaliyetleriyle yürütecektir.”

DCIM100MEDIADJI_0183.JPG

25 Aralık 2020, Cuma 2463 kez görüntülendi