Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Eğitim Fakültesinin yayımladığı Kuramsal Eğitimbilim Dergisi, Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK) tarafından uluslararası alan indeksi olarak kabul edilen ERIC (Education Resources Information Center) tarafından 2020 yılındaki sayıları da kapsayacak şekilde taranmaya başlandı.

ERIC indeksi tarafından taranan Türkiye’deki tek eğitim fakültesi dergisi

Konu ile alakalı bilgi veren ve ERIC indeksinin önemine değinen AKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ali Gazel, ERIC indeksinin doçentlik şartlarında da önemli bir yere sahip olması dolayısıyla tüm dünya tarafından nitelikli bir indeks olarak kabul edildiğini kaydetti. Türkiye’de ERIC indeksinde yer alan dergi sayısının 20’yi geçmediğini ifade eden Prof. Dr. Gazel, AKÜ Eğitim Fakültesinin yayımladığı Kuramsal Eğitimbilim Dergisi’nin, bir eğitim fakültesi tarafından yayımlanan ve ERIC tarafından taranan tek dergi olduğunun altını çizdi.

Kuramsal Eğitimbilim Dergisi (Journal of Theoretical Educational Science) ile ilgili de bilgiler veren Gazel, şunları kaydetti:

“2008 yılından bu yana yayın hayatına devam eden dergimiz, TR Dizin başta olmak üzere birçok dizin tarafından hali hazırda indekslenmektedir. Dergi 2008-2011 yılları arasında yılda 2 sayı olarak yayımlamış, 2011’den bu yana ise yılda 4 sayı şeklinde yayımlamaktadır. 2019 yılının son sayısından bu yana ise yayın hayatına sadece İngilizce makale kabul ederek devam eden dergi, yayın kalitesi artan ve yeni indekslerde taranmak üzere izlemeye alınan bir dergi olmayı başarmıştır. Kuramsal Eğitimbilim Dergisi bu süreçte Scopus ve ESCI gibi indekslere de başvuru yapmış ve karar beklenmektedir. Fakülte dergimiz ileriki yıllarda tüm dünyada en prestijli indeks olarak kabul edilen SSCI (Social Sciences Citation Index) tarafından da taranmayı hedeflemekte ve bu doğrultuda çalışmaktadır. Dergimizin bu günlere gelmesinde katkı sunan editörlerimizden Prof. Dr. Murat Peker, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Güngör ve Öğr. Gör. Mehmet Yapıcı’ya çok teşekkür ediyoruz. Yine dergimizde 2012 – 2018 yılları arasında dizgi sorumluluğunu alan Doç. Dr. Koray Kasapoğlu’na, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Güngör ve  Dr. Öğr. Üyesi Erhan Akdağ’a 2018’in son sayısından bu güne dizgi noktasında yardımcı olan Arş. Gör. Mehmet Ertürk Geçici’ye ve 2021 yılından itibaren sayılarımızda İngilizce akıcılık bakımından son okumayı gerçekleştiren Arş. Gör. Merve Vezir’e de katkılarından dolayı teşekkür ederim. Ayrıca dergimizin bu günlere gelmesinde büyük katkıları olan editör kurulumuzdaki öğretim üyelerimize ve fakülte dekanlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.”

09 Şubat 2021, Salı 587 kez görüntülendi