Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Bölümü ve Sosyal Hizmet Kulübü tarafından Dünya Sosyal Hizmet Günü kapsamında etkinlik düzenlendi.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sayın Cüneyt Akın, Sandıklı Sosyal Hizmet Merkez Müdürü Şevket Koçhisarnazik, Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi Müdürü Hüsrev Bayar’ın yanı sıra çok sayıda sosyal hizmet uzmanı, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Sosyal Hizmet Bölümü Öğrencisi ve Sosyal Hizmet Kulübü Başkanı Melisa Yağcı, tüm dünyada kutlanan Dünya Sosyal Hizmet Gününün 2022 temasının “Yeni Bir Eko-Sosyal Dünyayı Birlikte İnşa Etmek: Kimseyi Geride Bırakmamak” olduğunu belirterek insanın değerli bir varlık olduğunu ve bu değeri hep birlikte saygı, sevgi ve güven çerçevesinde “kimseyi geride bırakmadan” devam ettirebildiği zaman yaşanabilecek güzel bir dünyayı birlikte inşa etmiş ve sürdürmüş olacağını ifade etti.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sayın Cüneyt Akın ise sosyal hizmetin uygulamalı bir meslek olması, insanı bir bütün olarak ele alması veya soruna yaklaşım tarzı ve çözümünde kullandığı yöntemlerle diğer mesleklerden ayrılmakta olduğunu söyledi. Akın, “Küresel düzeyde yaşanan gelişmelerle birlikte tüketici hakları, vatandaşlık ve ekoloji gibi yeni toplumsal hareketleri de sosyal hizmetin çalışma alanında yer almaya başladı. Bilgi, beceri ve değer temelinde yükselen bu mesleğin uygulayıcıları olan sosyal hizmet uzmanlarının gerek müracaatçılara yönelik uygulamalarda gerekse alan ile ilgili diğer çalışmalarda bütüncül yaklaşımları kullanmaya devam etmeleri oldukça önemli. Sosyal hizmetin her alanda öne çıktığı bu çağda değerli sosyal hizmet bölümü öğrencileri başta olmak üzere bu alana emek veren akademisyen ve sosyal hizmet uzmanlarının Dünya Sosyal Hizmet Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında mesleki tecrübeleri ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hizmetlerinden bahseden Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Merkez Sosyal Hizmet Merkezi Müdür Yardımcısı V. ve Sosyal Hizmet Uzmanı Arslan Yalçın ise gelişen ve değişen sosyal hizmet uygulamalarında talep odaklı uygulamaların dışında tamamen arz odaklı çalışmalar yürüten mobil sosyal hizmet ekipleri kurulduğunu, ekiplerde de mutlaka bir sosyal çalışmacı, psikolog gibi meslek elemanlarının bulunmasına özen gösterdiklerini ve alanda nitelikli, deneyimli, bilgili çalışma arkadaşlarına ihtiyacın her daim sürdüğünü belirtti. Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerine seslenen Yalçın, “Çocuğu, yaşlıyı, engelli bireyi seviyorsanız, sevebileceğinizi düşünüyorsanız bu meslek de sizi sevecektir ve kabul edecektir. Başladığınız yolda yürümeye devam edin, hepinizi yanımızda görmek istiyoruz. Hepinizin Dünya Sosyal Hizmet Gününü kutlarım” dedi.

Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğr. Gör. Gökçe Uluışık ise eko-sosyal dünya ile olan tartışmanın merkezinde, tüm insanları kapsayan yeni bir eko-sosyal dünya için çabalayan sosyal hizmetin dönüştürücü potansiyelinin yer aldığını belirtti. Uluışık, “Özellikle dünyanın, milyonlarca insanın yaşam ve geçim kaynağını yok eden, derin eşitsizlikleri, sürdürülemez uygulamaları ve yerleşik sosyal dışlanma kalıplarını ortaya çıkaran Covid-19 salgınının tetiklediği yıkıcı küresel krizden yavaş ve eşit olmayan bir şekilde yeniden yüzeye çıktığı bu günlerde, yapacağımız çalışmalarla daha sürdürülebilir ve daha adil bir gelecek inşa etmek için nasıl birleşebiliriz sorusunun sosyal hizmet meslek ve disiplininin asıl odak noktasını oluşturması gerekir” dedi.

Konuşmacılara Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Cüneyt Akın ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hamdi Korkman tarafından teşekkür belgeleri takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

22 Mart 2022, Salı 202 kez görüntülendi