Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Türk tarihinin şehit ve gazilerin kanlarıyla sulanmış pek çok zaferle dolu olduğunu bildirdi.

Karakaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajında, Türkiye’nin her karış toprağında, vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için zorlu koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerin; milletin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleri olduğunu kaydetti.

Karakaş, Türk Milletinin tarih boyunca işgal ile esarete karşı koyduğunu hür ve bağımsız yaşadığını belirterek, pek çok vatandaşın şehit ve gazilik onuruna ulaştığını ifade etti.

Karakaş mesajında şunları belirtti:

“Milletimiz, tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı bağımsızlığını kanı ve canı pahasına korumayı ilke edinmiştir. Şehit ve gazilerimiz bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, ulusal birliğimizin ve Cumhuriyetimizin onurlu sembolleridir. Aziz vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğrunda şehit olmayı göze almış kahraman gazilerimiz, ülkemizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir. Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız aziz milletimizin gurur kaynağı; cennet vatanımız ise bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetidir. Günümüzde millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşamamızın aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzun bilinci içinde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.”

19 Eylül 2022, Pazartesi 344 kez görüntülendi