Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (SPORAK) temsilcileri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Akreditasyon müracaatı için değerlendirme ziyareti gerçekleştirdi.

SPORAK Takım Başkanı Prof. Dr. A. Dilşat Mirzeoğlu, Hülya Yalçınkaya ve Dr. Kadir Keskin’den oluşan değerlendirme ekibi ile Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Ocak çıkış bildirgesi sunumu için AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, akreditasyon faaliyetine her yıl bütçe ayırdıklarını ve planlamalar yaptıklarını söyledi. Eğitim-öğretimin kalitesini artırmak için uygulanan politikalardan birisinin de akreditasyon çalışmaları olduğunu ifade eden Karakaş, “Akreditasyon faaliyetine her yıl bütçe ayırıyoruz ve planlamalar yapıyoruz. Yönetim olarak görevi devraldığımızda akredite olmuş hiçbir bölümümüz yoktu. Bu kapsamda ilk olarak Turizm Fakültesini, tüm bölümleri akredite olan Türkiye’deki ilk ve tek Turizm Fakültesi olma unvanına kavuşturduk. Tarih Bölümü, İnşaat Mühendisliği ve Veteriner Fakültesi de ilgili kurumlara akredite oldular. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümümüzün de akreditasyon müracaatı için kurum ziyaretleri yapılarak, çıkış bildirgesi sunumu yapıldı. Süreçleri devam eden ve önümüzdeki yıl akredite olmaya hazırlanan bölümlerimiz de bulunmakta. YÖKAK kapsamında, kurumsal akreditasyon başvurusu çalışmalarımızı ise sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl ‘tam akreditasyon’ hedefiyle başvurumuzu yapacağız” dedi.

Ziyaretin ardından Akreditasyon Çıkış Bildirgesi, SPORAK temsilcileri tarafından Rektör Karakaş’a takdim edildi.

21 Mart 2023, Salı 399 kez görüntülendi