Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Kurtuluş Savaşının meşalesini ateşleyen Çanakkale Deniz Zaferinin Türk Milletinin azim ve fedakârlıkla tarihte eşine rastlanmayan bir bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi olduğunu bildirdi.

AKÜ Rektör Prof. Dr. Karakaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında 18 Mart 1915’te Türk milletinin tarihe nakşettiği kahramanlık destanlarından birisi olan Çanakkale Zaferi’nin, dünya tarihi ve kendi medeniyet yolculuğu açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.
Mesajında 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin, Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihi olduğunu kaydeden Karakaş şunları ifade etti:

“109 yıl önce kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi’ni değerli kılan, sadece Seyit Onbaşı’nın; Mehmet Çavuş’un, Nusret Mayın Gemisi’nin ve daha pek çok kahramanımızın gösterdikleri cesaret ve maharetin ötesinde dünyada zulmün, kaba kuvvetin merhamet ve iman karşısında her zaman yenileceğinin dünyaya haykırılmış olmasıdır. Dünyadaki tüm mazlum milletlere de umut ışığı olan İstiklal mücadelemizin temellerinin atıldığı Çanakkale Deniz Zaferi, aynı zamanda Türk milletinin, hürriyet ve bağımsızlık uğruna gerekirse tüm fertlerinin seve seve can vermeyi göze alabildiğinin ve emperyalizme karşı duruşunun simgesidir. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde, bu topraklarda bağımsızlığımızın, birlik ve beraberliğimizin mimarı olan bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz. Ruhları şad olsun.”

17 Mart 2024, Pazar 122 kez görüntülendi