Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni, sosyal tesislerde gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından düzenlenen törene, AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile üniversite akademik ve idari personeli katıldı.

Bayramlaşma öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, tüm akademik ve idari personelin geçmiş bayramını kutlayarak, sağlık dileklerinde bulundu.

Solak, AKÜ 2017-2018 Akademik Yılı açılışı ve hizmete girecek yeni tesislerle ilgili bilgiler verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2016-2017 eğitim-öğretim yılı üniversitemiz için çok verimli geçti. Geçtiğimiz yıl Kırkgöz Kampüsü olan Bolvadin Meslek Yüksekokulu ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunun tüm ihtiyaçları üniversitemizce giderildi. Bu sene ise Çay MYO ile Sultandağı MYO’nun tüm ihtiyaçlarını gideriyoruz. Önümüzdeki yıl ise Emirdağ MYO’nda kalan ihtiyaçlar ile Bayat MYO’nu tamamlayacağız. 2019 yılına kadar merkez kampüsler ile ilçe kampüslerinde el değmedik, onarılmadık, ihtiyacı giderilmedik hiçbir yer kalmayacak. Ekim ayının ilk haftasında Onkoloji ve Hematoloji Hastanemizi açıyoruz. 30 bin metrekarelik alanı tıp fakültemizin dekanı ve eğitim hastanemizin başhekimine teslim edeceğiz. Ardından muhtemelen Eylül ayının son haftası Afyon MYO’nu taşıyacağız. Dolayısıyla Onkoloji Hastanesi ile Afyon MYO 25 Eylül ile 10 Ekim arasında ikisi de hizmete açılmış olacak. Şuhut MYO’nun temelini 14 Nisan’da attık, 20 Ağustos’ta da hizmete açacağız.  Mevcut Şuhut MYO’na ise Turizm İşletmeciliği Programı izni geldi. Öğretim elemanı izni geldi. Emirdağ MYO’nda kapalı spor salonunu bitirdik, hizmete açmak için bekliyoruz. Turizm Fakültemizin ek tesisi de bitti. O da yine Eylül ayında hizmete açılacak. Öğrenci kulüplerine bir bina teslim edeceğiz. Onlara bir de 70 kişilik toplantı salonu yaptık. Onu da Eylül ayında öğrenci kulüplerine dağılımını yapacağız. Artık Kulüpler binamız da olacak. Bunların dışında termal ısıtmalı yarı olimpik havuzun temeli atıldı. Bu sene ana bina bitiyor seneye de havuz bitecek. Sandıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kuruldu. Yöneticileri atandı. Sosyal Bilimler Programı kabul edildi. 40 öğrenci verildi. Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kuruldu. Yöneticileri atandı. 2 program onaylanması için YÖK’te bekliyor. Ayrıca hızlı trenin Afyonkarahisar’a 2018’in sonuna doğru gelmesi bekleniyor. Bizde ona hazırlık olarak raylı sistemlerle ilgili bölümü Afyon MYO’na açtık. 30 öğrenci verildi. Bu bölgenin teknik eleman ihtiyacını giderecek. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında yabancı statüsündeki öğrenci kontenjanları hariç 11 bin 260 öğrenci kontenjanı verildi.  Yatay ve dikey geçiş, öğrenci değişimi gibi farklı uygulamaları da düşündüğümüzde 12 bin dolayında yeni öğrenciyi kabul edeceğiz. Bu sene yetişmedi ama gelecek sene kalite kuruluna başvuracağız.”

Bayramlaşma Töreni, akademik ve idari personelin başta Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak olmak üzere AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile tek tek bayramlaşmasının ardından sona erdi.

29 Haziran 2017, Perşembe 438 kez görüntülendi