15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında tutulan ve 2 gece boyunca devam eden demokrasi nöbetlerine Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) personelleri yoğun katılım gösterdi.

İlk gün gerçekleştirilen nöbete üniversite personeli kortej halinde katılırken, Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programda Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile beraber siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve diğer protokol üyeleri yer aldı.

Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan ve tüm şehitler için duaların okunduğu gecede konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak,  Türkiye’nin 15 Temmuz ile büyük bir sınavdan geçtiğini ancak milletin birlik ve beraberliği sayesinde bu sınavın atlatıldığını ifade etti. AKÜ olarak demokrasiye olan inancı göstermek için akademik ve idari tüm personel ile meydanlarda yer aldıklarını dile getiren Solak, “15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde demokrasiye ve milli iradeye olan inancımız ile tüm personelimiz hep beraber iki gündür meydandayız. 15 Temmuz hain darbe girişimi, tarihimiz boyunca gördüğümüz en büyük ihanetlerden birisidir. Ancak bu ihanet kalkışması, milletimizin güçlü iradesi sayesinde yerle bir edilmiştir. Bu ülkenin geleceği için kanını ve canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, geride kalan tüm gazilerimize ise şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Şiirlerin ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetleri 16 Temmuz 2017 saat 00.00’da sona erdi.

17 Temmuz 2017, Pazartesi 500 kez görüntülendi