Afyonkarahisar kent merkezinde bulunan ve vatandaşlar tarafından Afyonkarahisar Doğa Koruma ve Milli Parklar   Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edilen kerkenez yavrusu Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yavru hayvanın tedavilerini gerçekleştiren AKÜ Hayvan Hastanesi Veteriner Hekimi Arş. Gör. Dr. Volkan Yaprakçı, kerkenez yavrusunun 2 aylık olduğunu ve ilk tetkikler sonucunda herhangi bir kırık ya da dış müdahaleye bağlı bir yaralanmasının bulunmadığını kaydetti. Kerkenez yavrusunun yuvasından düşmüş olabileceğini dile getiren Yaprakçı, “Dış muayenesinin ardından röntgen filmlerini çektik. Açlığa bağlı olarak bünyesi zayıf düşmüş. Gerekli tedaviyi yapmaya başladık. Genel durumu düzelinceye kadar kuşun bakımı vahşi hayat gönüllüsü olan öğrencilerimiz üstlenecek. Tavuk ciğeri ile besliyoruz ve beslenmesinde her hangi bir sorun yok, kendisi rahatlıkla besleniyor” dedi.

Yavru kerkenez, sağlığına kavuşmasının ardından tekrar doğaya bırakılacak.

07 Haziran 2017, Çarşamba 476 kez görüntülendi