Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, “Millî mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un Türk milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan tam bağımsız bir devletin kurulmasının sembolü olduğunu bildirdi.

Prof. Dr. Karakaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Karakaş mesajında 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bağımsızlık mücadelesini başlatmak için Anadolu’ya ilk adımını attığını belirterek, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ilk adım ile başlayan Milli Mücadelenin Türkiye tarihinde müstesna bir yere sahip olduğunu ifade etti. Karakaş mesajında 19 Mayıs 1919’un aynı hedef ve idealler etrafında toplanan bir milletin, bütün imkansızlıklara rağmen düşman işgaline karşı başlatılmış olduğu bir varoluş mücadelesinin, destansı tarihinin yazıldığı bir tarih olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Karakaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık ateşinin yakıldığı günün 103. yıldönümünde, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bir kez daha kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir. Bugünün, ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak kutlanması da ülkemizin geleceği olan gençlerimizle bütünleşmemiz ve onlarla aynı coşkuyu paylaşarak, geleceğe daha umutla bakmamızı da sağlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle Türk gençliğinin ecdadından aldığı ilhamla Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağı, dünyaya örnek olacak biçimde milletçe hepimizi gururlandıracak çalışmalara imza atacağı kudrete ve vizyona sahip olduğu inancıyla ve düşüncesiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarım.”

18 Mayıs 2022, Çarşamba 137 kez görüntülendi