Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Sinema ve Televizyon Bölümü ile Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “AKÜSTİK Projesi”, sezon finalini AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katıldığı programla yaptı.

Programa konuk olarak katılan Rektör Prof. Dr. Mehmet Karakaş, bizzat öğrenciler tarafından yapılan uygulamalarla görüntü ve sesin birlikte işlendiği AKÜSTİK Projesinin gerçekleştirilmesini sağlayan Sinema ve Televizyon ile Sahne Sanatları Bölümlerini ve öğrencilerini tebrik etti. Üniversite yönetimi olarak bundan sonraki dönemlerde de kendilerine destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Üniversitenin Kurumsal İletişimle ilgili Rektör Danışmanı ve GSF Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun’un da Rektör Karakaş’a eşlik ettiği program, Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin yaptıkları musiki icranın ardından sona erdi.

 AKÜSTİK Projesi Hakkında

2021-2022 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı boyunca AKÜ GSF Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Emin Paftalı tarafından yürütülen “Stüdyo Uygulamaları 2 Dersi” kapsamında 20 farklı parçanın kaydı, televizyon stüdyolarında gerçekleştirildi. AKÜ Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Seyhan Canyakan ve öğrencileri, farklı müzik türlerinde (Türk halk müziği, Türk sanat müziği, Türk pop müziği) eserler icra ederken, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri de stüdyoda ve rejide üstlendikleri görevlerle program çekimlerinin başarıyla tamamlanmasını sağladılar.

AKÜSTİK projesi kapsamında tamamlanan kayıtların, önümüzdeki günlerde sosyal medya hesaplarının yanı sıra farklı mecralarda kamuoyuyla paylaşılması planlanıyor.

09 Haziran 2022, Perşembe 210 kez görüntülendi