Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından “COST Aksiyonları Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Murat Tıltak katılımcılara işbirliği programları hakkında bilgi verdi.

Çevrimiçi gerçekleştirilen ve bilim ile teknolojide Avrupa iş birliği programlarının anlatıldığı toplantı, TTO Koordinatörü Prof. Dr. Tayfan Uygunoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından başladı.

“Amaç farklı ülkelerde benzer konularda çalışan bilim insanlarını bir araya getirmek”

Daha sonra söz alan TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı Murat Tıltak “COST kuruluşu ve aksiyonları hakkında bilgi verdi. Tıltak, COST’un, Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve iş birliğini desteklemek amacıyla 1971 yılında kurulduğunu ve Türkiye’nin de kurucu ülkeler arasında yer aldığını ifade etti. COST oluşumunun, ulusal olarak desteklenen araştırma projelerinin yürütücülerinin Avrupa düzeyinde oluşturulmuş bilimsel ağlara dahil olmasını sağladığını anlatan Tıltak, “COST araştırmacılara araştırma desteği vermez. Ancak araştırmacılara kendi alanlarında çalışan bilim insanları ile bir araya gelmelerini amaçlamaktadır. Türkiye’deki bilimsel koordinatörlüğünü de TÜBİTAK gerçekleştirmekte. COST’a üye 40 ülke bulunmakta” dedi.
Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından son buldu.

17 Haziran 2022, Cuma 230 kez görüntülendi