Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri mutfak atölyelerinde Şehit Mustafa Sezer Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı öğrencileriyle birlikte mutfakta uygulama etkinliği gerçekleştirdi.

Özel misafir öğrenciler, aşçılık öğrencilerinin rehberliğinde Türk Mutfağının en bilinen ve sevilerek tüketilen lezzetlerinden lahmacun, Kayseri Mutfağının coğrafi işaretli ürünü Kayseri Yağlaması,  buharda pişirilen Türkmenistan Mantısı, tatlı olarak da pastacı kremalı ve çikolata soslu profiterol tatlısını beraber hazırlayarak pişirdi.

Sosyal sorumluluk projesini hazırlayan Öğr. Gör. Tansu Çelik yaptıkları mutfak etkinliklerinde Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarını dikkate alarak hem misafir öğrencilerin sosyalleşmesine katkıda bulunmak hem de aşçılık programı öğrencilerinde farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Öğr. Gör. Erkan Çelik ise etkinlikle, özel eğitim sınıfı öğrencilerinin gelişimlerine ve eğitimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.

07 Mart 2024, Perşembe 220 kez görüntülendi