Afyon Kocatepe üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Bölümü Öğr. Gör. Osman Fethi Ark’ın “Kimselere Söylemedim” isimli albümü sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Türk Halk Müziğinden seçkin örneklerin yer aldığı albümde; Ark tarafından “Evlerinin Önü Yonca”, “Kimselere Söylemedim”, “Yetti Canım”, “İki İki Dört Eder”, “Aylar Oldu”, “Koyunum Arap Gibi”, “Bilmiyor Eller”, “Hezin Hezin Gir Gapıdan”, “Allı Gelin Taş Başını Yol Eder”, “Bir Ay Doğar Karşıdan” ve “Feracemin Ucu Sırma” eserleri seslendirildi.

Albümün 1,5 yıllık bir çalışma sonucunda hazırlandığını söyleyen Ark, “Albümü 8 Mart tarihinde Spotify ve iTunes gibi platformlarda paylaşıma açtık ve Nisan ayı içerisinde de müzik marketlerde yerini aldı. Tamamen sanatsal kaygılar ile yapılmış bir albüm, yani çabuk tüketilir bir albüm değil. Türk Halk Müziği formatında ancak benim müzikal birikimimle, kendi yorumumu lanse ettiğim bir albüm. Albümde ayrıca Afyonkarahisar’dan da 2 parça var, Hezin Hezin Gir Gapıdan ve Allı Gelin Taş Başını Yol Eder parçaları. Afyonkarahisar’a ahde vefa olması açısından da bir hediye etmek istedik bu parçaları” dedi. Türkülerin insan ruhundan parçalar yansıttığını ve bu yüzden kültürümüzden ayrıştırılamaz bir parça olduğunu vurgulayan Ark, “Türküler bizi anlattığı için önemlidir, bizden dokular taşır, bizim ruhumuzu yansıtır. Dönüp dolaşıp geleceğimiz yer yine türkülerdir, çünkü bizim özümüzdür içerisindekiler. Hali hazırdaki yapılan diğer müzik uygulamalarında da hep halk müziğinden motiflerin yer aldığını görürüz, duyarız. Toplumun bu müziklere yönelmesinin sebebi de budur” diye konuştu.

16 Nisan 2018, Pazartesi 434 kez görüntülendi